Inlogg deltagare
Biogasens (och andra biodrivmedels) skattebefrielse debatteras livligt. Hur länge tror du att den koldioxidneutrala biogasen kommer att slippa koldioxidskatt?Andreas Porswald, Kommunalråd (mp), ordförande Svensk Växtkraft AB

"Det är helt i Västerås stads inriktning att utveckla biogasen som förnyelsebart bränsle i Mälardalen. Vårt engagemang i Biogas Öst är viktigt för att bygga ut infrastrukturen för mackar och produktion av biogas. Vi har också ett gott samarbete med lantbruktsnäringen och näringslivet som är viktigt för framtiden!"
Andreas Porswald, ordförande Svensk Växtkraft AB

Sökfunktion

  Sök
  

 

Biogas Öst

Klimatsmart regional samverkan!

i Stockholms - Södermanlands - Uppsala - Västmanlands - Örebro och Östergötlands län

Biogas Öst är en regional samverkansorganisation som aktivt ska påverka och förbättra förutsättningarna för biogas i östra Mellansverige. Målet är mer produktion, bättre distribution och ökad konsumtion av biogas. Vi för biogasen framåt i Sverige!

 Avfall Sverige anordnar den 17 maj en temadag om biogödsel och regler kring detta.

Mer information och anmälan hittas HÄR.

Läs mer ...

Som en del i Biogas XPOSE-projektet har NeoZeo AB utvecklat en ny uppgraderingsteknik lämpad för kostnadseffektiv småskalig biogasproduktion. En demonstrationsanläggning finns just nu i drift vid SLUs biogasanläggning i Uppsala. Under mars & april erbjuds ett flertal tillfällen till studiebesök. 

Läs mer ...

Biogas Öst tillsammans med Länsstyrelserna i Västmanland, Södermanland och Uppsala län bjuder in till kick-off för projektet "Fossilfria och effektiva transporter i Östra Mellansverige"

Läs mer ...

Varmt välkommen till Biogas Östs årsmöte!

På årsmötet berättar vi om verksamheten 2016 och du får vara med och diskutera vad Biogas Öst ska fokusera på långsiktigt och under det kommande året.

 

 

 

Läs mer ...

Biogas Öst anordnar tillsammans med Energigas Sverige ett seminarium om flytande biogas (LBG) den 7 februari

Seminarium om state of the art inom området, teknikutvecling och marknad för flytande biogas (LBG). Dagen kommer att bjuda på:
  • Presentationer från teknikleverantörerna Cryo Pur, Puregas Solutions, Wärtsilä, Nærenergi och Air Liquide
  • Presentationer från IVL, RISE och Energigas Sverige
  • Marknadsanalys
  • Studiebesök på Fordonsgas Sveriges och Swedish Biogas Internationals anläggning i Lidköping

 

Läs mer ...
Välkommen på Biogasforum den 14:e mars

 

Redan idag finns möjligheten att tanka biogas i Botkyrka kommun, på OKQ8 i Fittja. Nu prospekterar E.ON för ytterligare en tankstation i kommunen, därför bjuder de in till Biogasforum i Tumba för samråd och information. Vi kommer att prata om fordon på marknaden och om kommunens ambition kring biogas.

Inbjudan och anmälningsinformation

 

Läs mer ...

Årets final och höjdpunkt går av stapeln den 7 december! På Nalen i Stockholm anordnar vi den stora konferensen ”Framtidens hållbara samhälle – vem vill bli cirkulär?” Under en heldag kommer bioenergi, hållbarhet och cirkulär ekonomi stötas och blötas. Medverkande är bland andra f.d. Stadsministern Göran Persson, Svante Axelsson (samordnare för Fossilfritt Sverige 2030) och Ola Alterå (regeringens utredare om cirkulär ekonomi). Ett flertal panelsamtal utlovas också, exempelvis kommer ledarna för Biogas Öst, Svebio och Power Circle under moderator Mattias Goldmanns ledning lägga fossilfrihetspusslet i transportsektorn.

Ladda ned INBJUDAN med länk till anmälan här

Läs mer ...

 Kalmar Länstrafik har nyligen offentliggjort en upphandling för kollektivtrafik som utmärker sig. Istället för att vara teknikneutral specificeras i upphandlingen att länets kollektivtrafik på väg ska drivas med 100 % förnybara drivmedel, varav 65 % skall vara biogas. Detta förväntas ge stora fördelar för det lokala jordbruket samt innebära större möjligheter att uppnå en fossilfri biltrafik.

Läs mer ...

Nu kan du tanka biogas på E.ON/OKQ8 på Stockholmsvägen 51 i Norrtälje. Vilka möjligheter öppnar det upp för ditt företag och andra verksamheter i kommunen? Kom över på lunch så får du veta mer!

Inbudan och anmälningsinformation

Läs mer ...
Kostnadsfri konferens den 12 oktober i Nyköping

Varmt välkommen på en kostnadsfri konferens om fossilfria drivmedel. Hur ska vi nå målet om fossiloberoende och hur påverkar de olika alternativen varandra? Kom och lyssna på Mattias Goldmann (VD Fores), Jakob Lagercrantz (processledare Laddinfra Öst), Charlotte Elander (VD Energifabriken) m.fl. 

Inbjudan och anmälan

Läs mer ...
Sida 2 av 7Först   Föregående   1  [2]  3  4  5  6  7  Nästa   Sista   

Hem   |   Om Oss   |   Biogasfakta   |   Infomaterial   |   Karta & Statistik   |   Medlemmar   |   Blogg   |   Kontakt