Inlogg deltagare
Biogasens (och andra biodrivmedels) skattebefrielse debatteras livligt. Hur länge tror du att den koldioxidneutrala biogasen kommer att slippa koldioxidskatt?Kenneth Mårtensson, VD Sala Heby Energi

"Vi måste ersätta den fossila energin och biogasen innebär en fantastisk möjlighet. Den är kretsloppsanpassad, långsiktigt hållbar och sist men inte minst lokalt producerad - vilket vi värderar väldigt högt."
Kenneth Mårtensson, VD Sala Heby Energi

Sökfunktion

  Sök
  

 

Biogas Öst

Klimatsmart regional samverkan!

i Stockholms - Södermanlands - Uppsala - Västmanlands - Örebro och Östergötlands län

Biogas Öst är en regional samverkansorganisation som aktivt ska påverka och förbättra förutsättningarna för biogas i östra Mellansverige. Målet är mer produktion, bättre distribution och ökad konsumtion av biogas. Vi för biogasen framåt i Sverige!

Välkommen på Biogasforum den 14:e mars

 

Redan idag finns möjligheten att tanka biogas i Botkyrka kommun, på OKQ8 i Fittja. Nu prospekterar E.ON för ytterligare en tankstation i kommunen, därför bjuder de in till Biogasforum i Tumba för samråd och information. Vi kommer att prata om fordon på marknaden och om kommunens ambition kring biogas.

Inbjudan och anmälningsinformation

 

Läs mer ...

Årets final och höjdpunkt går av stapeln den 7 december! På Nalen i Stockholm anordnar vi den stora konferensen ”Framtidens hållbara samhälle – vem vill bli cirkulär?” Under en heldag kommer bioenergi, hållbarhet och cirkulär ekonomi stötas och blötas. Medverkande är bland andra f.d. Stadsministern Göran Persson, Svante Axelsson (samordnare för Fossilfritt Sverige 2030) och Ola Alterå (regeringens utredare om cirkulär ekonomi). Ett flertal panelsamtal utlovas också, exempelvis kommer ledarna för Biogas Öst, Svebio och Power Circle under moderator Mattias Goldmanns ledning lägga fossilfrihetspusslet i transportsektorn.

Ladda ned INBJUDAN med länk till anmälan här

Läs mer ...

 Kalmar Länstrafik har nyligen offentliggjort en upphandling för kollektivtrafik som utmärker sig. Istället för att vara teknikneutral specificeras i upphandlingen att länets kollektivtrafik på väg ska drivas med 100 % förnybara drivmedel, varav 65 % skall vara biogas. Detta förväntas ge stora fördelar för det lokala jordbruket samt innebära större möjligheter att uppnå en fossilfri biltrafik.

Läs mer ...

Nu kan du tanka biogas på E.ON/OKQ8 på Stockholmsvägen 51 i Norrtälje. Vilka möjligheter öppnar det upp för ditt företag och andra verksamheter i kommunen? Kom över på lunch så får du veta mer!

Inbudan och anmälningsinformation

Läs mer ...
Kostnadsfri konferens den 12 oktober i Nyköping

Varmt välkommen på en kostnadsfri konferens om fossilfria drivmedel. Hur ska vi nå målet om fossiloberoende och hur påverkar de olika alternativen varandra? Kom och lyssna på Mattias Goldmann (VD Fores), Jakob Lagercrantz (processledare Laddinfra Öst), Charlotte Elander (VD Energifabriken) m.fl. 

Inbjudan och anmälan

Läs mer ...

Seminariet syftar till att visa på upphandlingens möjligheter att användas som verktyg för att nå både en fossilfri fordonsflotta samt andra viktiga offentliga mål. Under dagen kommer exempel på upphandlingar av fordon och transporttjänster att presenteras för att visa hur upphandlingar har använts som offensivt verktyg för att driva en hållbar regional utveckling.

Läs mer ...

Biogas Östs första nyhetsbrev för året laddas ned HÄR. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om:

- Ny utlysning för Klimatklivet 16 maj - 13 juni. Passa på att söka för biogassatsningar!

- Smart upphandling för en fossilfri fordonsflotta, seminarium i Stockholm 7 juni

- Invigningar och frukostseminarium med tema gasbil i Uppsala 30 maj

- Konferens för en fossilfri fordonsflotta 2030 i Örebro 16 juni

- Save the date - BiogasTinget i Stockholm 7 december

Att biogas är ett ypperligt förnyelsebart drivmedel vet vi alla, men hur går man till väga för upphandla gasfordon? I vår artikel om Kalmars Länstrafiks trafikupphandling (laddas ned HÄR) får du inspiration!

Vi på Biogas Öst önskar dig en trevlig läsning!

Läs mer ...

Den 17 mars intog Biogas Öst Örebro. Dagen bjöd på årstmöte för Biogas Östs alla medlemmar samt ett öppet seminarium med föredrag och diskussioner kring biogasens olika nyttor för miljö, klimat och samhälle. Seminariet är en del av projektet Samhällsnyttig biogas i alla väderstreck. Mer information om seminariet samt alla presentationer och annat material från dagen hittar du här

Läs mer ...

Det sjätte BiogasTinget är nu avklarat - stort tack till alla er som kom och förgyllde dagen på anrika Nalen i Stockholm. På temat Samhällsnyttig biogas i den cirkulära ekonomin blandades föredrag och diskussioner kring stort och smått på biogasområdet. Förslag till nationell biogasstrategi, nationell "biogaspolitik" och gemensam biogassymbol presenterades, biogasen utvecklingsvägar i kollektivtrafiken och andra tunga fordon, biogasens alla olika samhälleliga nyttor och dess roll i den hållbara staden diskuterades flitigt. Och PR-proffsen på Westander pekade ut biogasens USP: lokalt avfall blir lokalt bränsle för lokala transporter! Dessutom gick Västerås Lokaltrafik och Peter Liss (VD) hem med årets Biogasutmärkelse. Material och presentationer från dagen hittar du här.

Läs mer ...

Vad är egentligen cirkulär ekonomi? Tobias Janssson, circulareconomy.se, reder ut begreppen och berättar hur en cirkulär ekonomi skapar nya jobb, stärker det lokala näringslivet, hur det passar in i offentliga upphandlingar eller som regional innovationsstrategi. Dessutom får vi veta hur mycket EU kan spara genom en övergång till cirkulär ekonomi samt hur vi skapar nya cirkulära lösningar för transportsektorn. 

Inbjudan hittar du här

Satsningen är en del av BiogasTinget, kom på föreläsningen - eller stanna hela dagen!

Hela programmet samt formulär för anmälan finns här

Läs mer ...
Sida 2 av 6Först   Föregående   1  [2]  3  4  5  6  Nästa   Sista   

Hem   |   Om Oss   |   Biogasfakta   |   Infomaterial   |   Karta & Statistik   |   Medlemmar   |   Blogg   |   Kontakt