Inlogg deltagare
Biogasens (och andra biodrivmedels) skattebefrielse debatteras livligt. Hur länge tror du att den koldioxidneutrala biogasen kommer att slippa koldioxidskatt?Stefan Wallin, miljöchef Storstockholms Lokaltrafik (SL)

"Biogas är vårt favoritdrivmedel ur miljösynpunkt. Rätt producerat och konsumerat blir utsläppen praktiskt taget endast vattenånga och förnybar koldioxid."
Stefan Wallin, miljöchef Storstockholms Lokaltrafik (SL)

Sökfunktion

  Sök
  

 

Biogas Öst

Klimatsmart regional samverkan!

i Stockholms - Södermanlands - Uppsala - Västmanlands - Örebro och Östergötlands län

Biogas Öst är en regional samverkansorganisation som aktivt ska påverka och förbättra förutsättningarna för biogas i östra Mellansverige. Målet är mer produktion, bättre distribution och ökad konsumtion av biogas. Vi för biogasen framåt i Sverige!

Biogas Öst arrangerar tillsammans med Tekniska verken, Region Östergötland och Biogas Research Center ett seminarium om hur viktiga samhällsmål kan gynnas om politiken bättre förmår att ta fasta på den totala samhällsnyttan med biogas i Almedalen!

Klicka HÄR för mer information och talare

Läs mer ...

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium om framtidens hållbara drivmedel! De förnyelsebara och fossilfria alternativen är  flera och nya tekniska innovationer tillkännages dagligen. Under dagen kommer ny teknik och nya samarbeten för framtidens bränslen presenteras. Seminariet bjuder också på visning av bland annat vätgas-, biogas- och elbilar samt andra intressanta och relevanta utställare.Ta chansen att lära dig mer om hur du och din organisation kan dra nytta av det senaste!

Till program och anmälan

Läs mer ...

Biogas Öst söker just nu Projektledare samt Projektassistenter till kontoret i Uppsala.

Läs mer ...

Allt fler arbetsgivare vill vara med och bidra till målet om en fossiloberoende fordonsflotta. Några vanliga första steg är att ta itu med organisationens egna fordon samt uppmuntra till mer cykling och nyttjande av kollektivtrafik. Ett nästa steg kan vara att påverka eventuella tjänsteresor som måste ske med privata fordon. Genom att erbjuda anställda en differentierad milersättning skapas incitament för att välja förnybara alternativ. Detta är en enkel åtgärd som uppmuntrar till klimatsmarta val och stärker arbetsgivarens miljöprofil.

Till artikeln

Läs mer ...

Vill du minska dina koldioxidutsläpp med upp till 100 procent och samtidigt bidra till regional utveckling? Nu ställer vi om till ett hållbart Sverige och det finns flera alternativa drivmedel som gör det möjligt. Vi fokuserar på de hållbaraste alternativen - eldrift och biogas.

Vilka möjligheter öppnar det upp för den offentliga verksamheten och företag i kommunen? Kom på lunch så får du veta mer.

Inbjudan och anmälningsinformation

 
Läs mer ...

 Avfall Sverige anordnar den 17 maj en temadag om biogödsel och regler kring detta.

Mer information och anmälan hittas HÄR.

Läs mer ...

Som en del i Biogas XPOSE-projektet har NeoZeo AB utvecklat en ny uppgraderingsteknik lämpad för kostnadseffektiv småskalig biogasproduktion. En demonstrationsanläggning finns just nu i drift vid SLUs biogasanläggning i Uppsala. Under mars & april erbjuds ett flertal tillfällen till studiebesök. 

Läs mer ...

Biogas Öst tillsammans med Länsstyrelserna i Västmanland, Södermanland och Uppsala län bjuder in till kick-off för projektet "Fossilfria och effektiva transporter i Östra Mellansverige"

Läs mer ...

Varmt välkommen till Biogas Östs årsmöte!

På årsmötet berättar vi om verksamheten 2016 och du får vara med och diskutera vad Biogas Öst ska fokusera på långsiktigt och under det kommande året.

 

 

 

Läs mer ...

Biogas Öst anordnar tillsammans med Energigas Sverige ett seminarium om flytande biogas (LBG) den 7 februari

Seminarium om state of the art inom området, teknikutvecling och marknad för flytande biogas (LBG). Dagen kommer att bjuda på:
  • Presentationer från teknikleverantörerna Cryo Pur, Puregas Solutions, Wärtsilä, Nærenergi och Air Liquide
  • Presentationer från IVL, RISE och Energigas Sverige
  • Marknadsanalys
  • Studiebesök på Fordonsgas Sveriges och Swedish Biogas Internationals anläggning i Lidköping

 

Läs mer ...
Sida 1 av 6Först   Föregående   [1]  2  3  4  5  6  Nästa   Sista   

Hem   |   Om Oss   |   Biogasfakta   |   Infomaterial   |   Karta & Statistik   |   Medlemmar   |   Blogg   |   Kontakt